Van harte welkom op het Bona Mariënpoelstraat! Dinsdag 3 september is het schooljaar weer officieel begonnen. Alle leerlingen hebben kennisgemaakt met hun nieuwe klas en hun mentor. Iedereen heeft zijn weg (weer) binnen de school gevonden.

Voor de leerlingen uit de brugklas stond deze week de kennismaking met het voortgezet onderwijs, de klas en de Mariënpoel centraal. De leerlingen zijn gestart met een kennismakingsactiviteit binnen de klas, een speurtocht door de school en de omgeving. Als spetterende afsluiting een feest in zwembad De Does! Onze nieuwe bruggers van 1CE en hulpmentoren en de mentor, mevrouw Van Ham, gingen er uiteindelijk met de winst vandoor! Van harte gefeliciteerd!

Klas 2 had op donderdag 5 september een heel sportief, nat en heel gezellig spektakel in de polder. Al klimmend en klauterend hebben zij elkaar daar beter leren kennen en moesten zij samenwerken om de finish te behalen. Niet iedereen kwam droog over, maar er was vooral veel plezier.

De derde klassers gingen aan de slag bij Dekker in Warmond. Er werd memory gespeeld, een katapult gebouwd en er werd geschoten met pijl en boog. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, dus plezier met elkaar stond centraal.

Klas 4 leerde elkaar na drie jaar op de Mariënpoel nóg beter kennen op de Kaag. Gelukkig viel deze dag niet door de regen in het water, leerlingen hielden het echter niet droog.

5 vwo heeft Loesje enthousiast geholpen met nieuwe, pakkende uitspraken. Op dit moment worden de uitspraken gedrukt, dus moeten wij dit strikt geheim houden. Maar ter inspiratie, een oude van Loesje zelf:

 

Onze examenkandidaten van dit schooljaar hebben een start gemaakt met hun meesterproef, het profielwerkstuk, en sloten deze intensieve middag af met een barbecue, georganiseerd door de school.