Beste allemaal,

Ieder jaar organiseren de leerlingen van het Bonaventura Lyceum een festival waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar zetten wij ons in voor Stichting Leiden Oogst (Groentepark Bontekoe en Zoete land).

Voor het goede doel ontwerpen de leerlingen in kleine groepjes een eigen bedrijfje. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het verkopen van thee/koffie of eigen gemaakte taarten en cupcakes, maar er worden ook nagelstudio’s, wensbomen, kermisspellen, vintage markt en fotohoekjes opgezet. Met deze bedrijfjes proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons lokale goede doel ‘Stichting Leiden Oogst’. Als Stichting willen zij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame voedselomgeving voor inwoners in en om Leiden. Door te zorgen voor een nauwe relatie tussen de consument en de productie van voedsel. En door te zorgen voor een gezondere bodem, meer biodiversiteit, en een natuur- en klimaatvriendelijke teelt van groenten en bloemen. Op het Groentepark kweekt men vooral groente, fruit en kruiden voor de klanten van Voedselbank Leiden e.o.

Onze leerlingen helpen door actie te voeren in de vorm van een Light Festival.

Het festival met de verschillende bedrijfjes vindt plaats op dinsdag 28 mei 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur in het gebouw en op het plein van het Bonaventura Lyceum aan de Mariënpoelstraat 6. 

Natuurlijk bent u ook van harte welkom op 28 mei 2024! We nodigen u dan ook graag uit!

Alvast onze hartelijke dank.

Met vriendelijke groet, namens de mentoren, docenten en leerlingen,

Mevrouw. J. Wilmot, MSc

Teamleider Bonaventura Lyceum