Het Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat is gevestigd in een monumentaal gebouw. Het oudste deel van ons gebouw dateert uit 1933. De laatste uitbreiding vond plaats in 1998 en in 2006 is er, met behoud van de authenticiteit van het gebouw, inwendig een grote renovatie en modernisering uitgevoerd. Het Bonaventura Lyceum is een eigentijdse katholieke school met aandacht en respect voor ieders leefovertuiging, met zowel katholieke als niet-katholieke leerlingen en medewerkers. Vanuit deze identiteit bieden wij onze leerlingen een veilige en geborgen schoolcultuur, waarin het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling van het individu centraal staan. Het kernwoord daarbij is “samen”. We zijn een bijzonder persoonlijke school.

Het gebouw

De school telt +/- 950 leerlingen en zo’n 100 docenten. Naast de reguliere leslokalen beschikt ons gebouw over een open leercentrum met daarin de mediatheek, een centrale aula annex toneelzaal, een gymzaal met fitness-voorzieningen en het ‘science-lab’. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. Ook is het Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat sinds het schooljaar 2016-2017 gevestigd op de Antonie Duycklaan (AD). Daar hebben we de beschikking over meerdere lokalen, een extra tekenlokaal, gymzaal en aula. Alle leerlingen (van klas 1 t/m klas 6) van onze vestiging hebben een dag of dagdeel les op het AD. De afstand van onze hoofdlocatie naar het AD is ongeveer 5 minuten fietsen of 10 minuten wandelen.

Beide schoolgebouwen zijn met trein en bus uitstekend bereikbaar. De school is daarom niet alleen aantrekkelijk voor leerlingen uit Leiden en Oegstgeest, maar ook voor leerlingen uit andere steden en dorpen in de regio, zoals Roelofarendsveen, Leiderdorp, Voorschoten, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Rijnsburg en Katwijk.