14:00    20 dec   

Kerstin                                                                                     

Dit jaar vindt voor de 42ste keer de Kerstin plaats. De uitnodigingen naar onze gasten zijn begin november al uitgegaan. De kerstin vindt dit jaar weer traditiegetrouw plaats op de donderdag voor de Kerstvakantie; dat is 20 december (van 14:00u tot ongeveer 16:30u).
Het wordt vast en zeker weer een druk bezocht festijn want ook twee afdelingen van de Zonnebloem hebben onze Kerstin opgenomen in hun activiteitenprogramma.

Mijn verzoek aan de mentoren is om de Kerstin in de mentorles onder de aandacht te brengen. Er zijn veel handjes nodig bij de voorbereiding. Er moeten kadootjes ingepakt worden, kerstkaarten gemaakt worden en ook kerstversieringen. Tijdens de Kerstin zelf zijn er leerlingen nodig die natje en droogje rondbrengen en gasten begeleiden. Het is het makkelijkst als de leerlingen zich bij hun mentor aanmelden. Als ik dan vervolgens de namen krijg, zorg ik ervoor dat de leerlingen daarna van mij via de ELO de benodigde informatie krijgen.

Natuurlijk gaat dit feest niet zonder hulp van de collega’s. In de voorbereiding heb ik mensen nodig die de leerlingen aansturen bij het inpakken van de kadootjes en het maken van kerstkaarten en kerststukjes. De aula moet ingericht worden met tafels en vrolijke kerstmeuk. Nanny organiseert een taxicentrale en daarvoor zijn chauffeurs nodig. Tijdens de Kerstin zelf heb ik mensen nodig die de leerlingen aansturen tijdens het rondbrengen van de hapjes en de drankjes. Wil je helpen? Graag! Meld je aan bij ondergetekende.

Tot slot: dit is het laatste jaar dat ik de Kerstin organiseer. Heb jij affiniteit met de oudere mens in onze samenleving en vind je het leuk om samen met leerlingen hen een knusse en gezellige middag te bezorgen in de donkere dagen voor Kerst, meld je dan ook bij mij. Je kunt dan nu al een kijkje in de keuken krijgen rond de organisatie.

KerstKluts