Je bent creatief, je hebt interesse in kunst en je bent graag met verschillende materialen bezig? Je wilt op de middelbare school je creatieve talenten verder ontwikkelen? Welkom bij het Kunstplan, zullen we dan maar zeggen! Het Kunstplan is een uitgebreid programma waarbij verschillende kunstvormen aan bod komen, zoals fotografie, grafische technieken, mode, keramiek en architectuur. Het programma is opgezet door de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en Bona Mariënpoelstraat.

Lessen op de Academie

De lessen worden gegeven op de kunstacademie in Den Haag. Je krijgt dus les op een bijzondere locatie! Samen met andere Kunstplan leerlingen uit klas 1, 2 en 3 reis je elke week een middag met de trein naar Den Haag.

Wil je een indruk krijgen van hoe dat gaat? Bekijk dan het filmpje. Deze is gemaakt door leerlingen uit de brugklas die het Kunstplan volgen.

Aan het eind van elk jaar is er een feestelijke eindexpositie op de kunstacademie waarbij je aan je familie en vrienden kunt laten zien waar je het hele jaar mee bezig bent geweest.

Meedoen? Portfolio!

Het Kunstplan start in de brugklas. Omdat we enthousiasme en een goede motivatie net zo belangrijk vinden als creativiteit, neem je voor het Kunstplan deel aan een kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek laat je je portfolio zien en vertel je waarom je graag aan het Kunstplan zou willen meedoen. Je portfolio bevat eigen werk met verschillende technieken en materialen. Je kunt daarbij denken aan tweedimensionaal werk (foto’s, collages, tekeningen, (ontwerp)schetsen, afdrukken ed.) maar ook aan driedimensionaal werk (bijvoorbeeld van klei, hout, afvalmaterialen, textiel of verschillende materialen door elkaar) en filmpjes. Bovendien moeten je schoolprestaties voldoende zijn omdat je (vanaf de 2e klas) met het bezoek aan de kunstacademie soms gewone lessen zult missen.

Coördinatoren van het Kunstplan

Mw. T. van de Meerendonk
Mw. C. Hansen

Impressie