Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze school! Als je kiest voor het Bonaventura Lyceum, dan kies je voor een school die bekend staat om de fijne sfeer en waar goed onderwijs wordt geboden.

Naar een nieuwe school

Misschien vind je het instromen op een nieuwe school best spannend en weet je niet hoe de aansluiting met de rest van de klas en/of de lesstof zal gaan. Dat snappen wij helemaal. Wellicht kunnen we je geruststellen met het feit dat veel van onze nieuwe Bonezen zich al snel thuis voelen in de klas en ook op school. Begin je bijvoorbeeld in 4 havo of 4 atheneum, dan ben jij zeker niet de enige nieuwe leerling van een andere school. Maar ook voor leerlingen die al langer op het Bona zitten, is de vierde klas nieuw. In de vierde klas heeft elke leerling nu een eigen vakkenpakket waardoor alle klassen opnieuw zijn ingedeeld.

De studiereis van 4 havo naar het buitenland (in oktober) zorgt er ook voor dat je als nieuwe leerling meteen alle kans krijgt om andere leerlingen beter te leren kennen.

Extra ondersteuning

Wil je graag vanuit het vmbo in de vierde klas van het havo instromen dan is het ook goed om te weten dat we extra ondersteuning bieden van de kernvakken wiskunde, Engels en Nederlands. Onderaan deze pagina kan je ervaringen van zij-instromers uit het vmbo lezen.

Nieuwsgierig?

Wees welkom op onze zij-instroom middag op 14 februari 2024. Op deze dag krijg je een rondleiding van leerlingen en kan je verschillende korte lessen volgen om alvast een beeld te krijgen van hoe er op het Bona wordt lesgegeven.

Datum Activiteit
Datum: 14 februari 2024
tijd: 14:30 tot 16:15 uur
Zij-instroom middag
voor bovenbouw leerlingen.
De inschrijfdeadline is inmiddels verstreken.

 

Je kan ook een kennismakingsgesprek aanvragen. Dit kan je doen door een mail te sturen naar één van de decanen:

 

Let op: schrijf je voor 1 april 2024 in om zeker te zijn van een plek op het Bonaventura Lyceum.
Aanmelden voor het Bonaventura Lyceum kan door hier te klikken

 

Slide
Ervaringen
Sarah Artushi

In de eerste paar weken van het begin van mijn schooljaar was ik best nerveus omdat ik niet wist wat ik moest verwachten en ook omdat het een best grote sprong is om van mavo naar havo te gaan. Al snel kreeg ik hulp van mijn decaan en docenten aangeboden bij lesstof, plannen, etc. De docenten hadden ook zeker begrip voor dat ik ook paar dingen nooit heb gehad. Ze besteedden dan extra tijd en aandacht wanneer ik er om vroeg, wat heel fijn voor mij was.
Wat ik ook heel fijn vond was het bijspijkermoment van wiskunde nadat ik mijn mavo-examens had afgerond. Ik kreeg les met de stof van havo 3 en nog een boekje om in de vakantie te oefenen om goed voorbereid te zijn voor havo 4. Ook kan je bijlessen vragen voor bijvoorbeeld wiskunde en Engels. Kortom, ik krijg genoeg hulp aangeboden wanneer ik dat nodig heb, wat ik heel fijn vind!

Slide
Ervaringen
Lucca Otten

Door een verhuizing ben ik in 5vwo ingestroomd op het Bonaventura Lyceum. Om zo laat in te stromen was best spannend, maar ik voelde me gelijk op m’n gemak hier op school. Mocht het zijn voor hulp, advies of gewoon voor de gezelligheid, op ‘het Bona’ is er altijd een aanspreekpunt voor mij geweest. Naast de reguliere lessen, worden er ook buitenschoolse activiteiten aangeboden. Zo neem ik deel aan de jaarlijkse musical en zit ik in de leerlingenraad. Deze activiteiten maakten het integreren in de school nog makkelijker en hebben mij daarbij veel nieuwe sociale contacten opgeleverd. Kortom, ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om op het Bona in te stromen!

Slide
Ervaringen
Stella Obala

Mijn naam is Stella en ik kom van de mavo. Ik heb gekozen om havo te doen op het Bonaventuralyceum. Ik wist niet zeker of ik het leuk zou vinden, maar het was achteraf toch de juiste keuze. Ik hoorde in mijn omgeving dat de overstap heel erg moeilijk zou zijn en dat de meeste mensen het niet zouden redden. Ik vind dat totaal niet kloppen want op het Bona word je goed geholpen wanneer je het nodig hebt. Het bevalt mij heel erg goed en ik raad het iedereen aan om naar het Bona te komen. Het is een gezellige en leuke school met leuke leerlingen.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow