In de afgelopen jaren hebben wij veel vragen over onze school gekregen. De veelgestelde vragen hebben we hieronder in een overzicht opgenomen! Heb jij nog een vraag die er niet tussenstaat? Neem dan gerust contact met ons op!

Waar komen de leerlingen van de Mariënpoelstraat vandaan?
Wij hebben onder andere leerlingen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Roelofarendsveen, Oude Wetering. Er zijn zelfs leerlingen uit Alphen aan den Rijn en Den Haag die met veel plezier bij ons naar school gaan! Doordat onze school op loopafstand van Leiden Centraal ligt, zijn wij heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Met welk advies kan ik naar de Mariënpoelstraat?
Alle leerlingen met een havo-advies, havo/vwo-advies of vwo-advies zijn welkom op onze school. Heb je een vmbo-t/havo-advies, maar wil je wel heel graag naar de Mariënpoelstraat? Neem dan contact op met mevrouw Wilmot. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Hoe leer ik iedereen kennen?
Als de klassen ingedeeld zijn, hebben we voor de zomervakantie al een kennismakingsmiddag. Dan zie je voor het eerst je nieuwe klasgenootjes en leer je je mentor ook alvast kennen. De eerste week na de zomervakantie zijn er allemaal kennismakingsactiviteiten en leer je ook andere docenten kennen.
Waar kan ik mijn boeken laten?
Alle leerlingen hebben bij ons een kluisje. Daar kun je de boeken die je op dat moment niet nodig hebt in laten.
Krijg ik huiswerk?
Ja, je krijgt bij ons huiswerk. Veel van het huiswerk kun je voor een deel al in de les maken, zodat je thuis alleen nog maar de puntjes op i hoeft te zetten.
Krijg ik hulp als ik iets niet snap?
Natuurlijk! Alle leraren willen je met veel plezier helpen. Je hoeft alleen maar te vertellen waar je nog iets over wil leren! Kun je een extra steuntje in de rug gebruiken voor de overstap van de basisschool naar de middelbare school? Dan hebben wij op de Mariënpoelstraat de groeiklas. Wil je meer informatie hierover? Kom dan op de Open Dag naar één van de begeleidingslokalen of kijk op onze website.
Als een docent afwezig is, heb ik dan een tussenuur?
Als een docent er niet is, probeert de roostermaker uren te verschuiven. Dan kan het zijn dat je eerder klaar bent, of later hoeft te beginnen. Als dat niet kan, dan krijg je in de eerste en tweede klas een andere docent. Tijdens dit uur werk je dan aan huiswerk en kun je alvast leren of geeft de docent hetzelfde vak en kun je de les normaal volgen. In de eerste en tweede klas hebben wij geen tussenuren.
Hoe lang duren de lessen?
Onze lessen duren 50 minuten.
Is er ook een 9e uur?
Voor lessen die iedereen volgt geldt: het laatste lesuur is het 8e uur (16:15 uur). In de brugklas is het laatste uur het 7e uur (15:25 uur). Als je een extra vak volgt, kan deze soms tijdens het 8e of het 9e uur ingeroosterd worden.
Krijgen we ook muziek?
Jazeker! Je kunt bij ons zelfs eindexamen doen in muziek. En onze muzieklessen worden in een super mooi lokaal gegeven!
Zijn er extra's die ik kan doen?
Ja, je kunt bij ons aan extra vakken en andere activiteiten deelnemen. Dit zijn onder andere:

  • Cambridge Engels
  • Eventcrew
  • Kunstplan
  • Leerlingenraad
  • Musical
  • Leerlingenraad
  • Superchallenge (in samenwerking met groep 8-leerlingen van verschillende basisscholen)
  • Technische Commissie (TC)

Bovenbouwleerlingen kunnen er daarnaast voor kiezen om bijvoorbeeld examen te doen in een extra vak.

Kan ik na de brugklas atheneum nog naar het gymnasium?
Soms kan dat! In de brugklas volg je dan de TOPklas Latijn. Je wordt dan voorbereid op 2 gymnasium.
Welke profielkeuzemogelijkheden heeft de Mariënpoelstraat?
In de derde klas doorlopen alle leerlingen hun profielkeuzeproces. Uiteindelijk maak je een keuze voor een profiel, waarmee je in de vierde gaat starten. De keuzeopties staan op ons profielkeuzeformulier.