Project Maandag is een motiverend project, voor leerlingen die een schooldag (maandag) kunnen missen. In samenwerking met de andere deelnemers leer je hier o.a. vaardigheden ontwikkelen die gericht zijn op creatief denken en reflecteren op je eigen leerproces.

Voor wie?

Hoogcognitieve leerlingen van de brugklas tot en met het voor-examenjaar, van scholen uit Leiden e.o., die extra uitdaging kunnen gebruiken.

Door wie?

Het project staat onder leiding van Yfke de Jong, docent Muziek en (ECHA-)specialist in hoogbegaafdheidsonderwijs en Oskar ter Mors, docent Geschiedenis met expertise in activerende didactiek. Beide docenten hebben een brede ervaring op het gebied van coaching (zowel binnen als buiten school,) het geven van trainingen (onder andere aan de Universiteit Leiden) en het werken met getalenteerde en onderpresterende leerlingen. Daarnaast kunnen docenten van de deelnemende scholen aanhaken in de begeleiding.

Waar en wanneer?

Dit project vindt elke maandag plaats van 9.00 tot 15.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) op ’t LEF, Kennedylaan 1 in Leiden.

Extra

De groep is betrekkelijk klein. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen verwachten we tussen de 10 en 20 deelnemers. Elke periode wordt er gewerkt aan de hand van een thema, grotendeels volgens (delen van) de Design Thinking-methode. Elke periode wordt afgesloten met een creatieve presentatie van de resultaten.

Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Yfke de Jong, via y.dejong@bonaventuracollege.nl

Voor een sfeerimpressie, beluister de podcast van radio LEF: https://www.leidenkennisstad.nletlef/radio-lef/

Of bekijk op Youtube: