Juliette en Zena

Juliette en Zena uit 1H zitten sinds dit jaar hier op onze school. Zena tekent graag en doet de vooropleiding dans en musical bij de Theaterschool In Leiden. Juliette bouldert en houdt van manga, ook heeft ze een tijd in België gewoond.

Zena:  “Ik wilde al jaren naar het Bona op de Mariënpoelstraat, ik heb mijn oudere zus zelfs overgehaald om naar de Open Dag van het Bona te gaan, terwijl ik nog lang niet naar de middelbare school ging. De brugklas vind ik wel te doen, ik doe soms niet al het huiswerk omdat ik ook veel extra dingen moet doen voor mijn danslessen. Ik wil graag acteur worden, en de opleiding volgen aan de Theaterschool in Amsterdam. Het lijkt me leuk om in films te spelen. Niet om beroemd te worden, maar als dat lukt is dat wel mooi meegenomen. Op dit moment speel ik Sammy in Grease. Een slechterik spelen is ook leuk omdat dat vaak een grote rol is.”

Juliette: “Ik houd niet van goeieriken, want die mogen veel minder doen. Bij het boulderen ben ik lichamelijk niet heel sterk, maar wel strategisch sterk. Ik denk vaak eerst goed na waar ik heen moet klimmen, en op welke stukken je makkelijker kunt klimmen. Eerst denken en daarna doen. In de klas is dat alleen precies andersom 😊. Als ik een vraag heb, dan begrijp ik zelf heel goed wat ik wil weten, maar de docent snapt dat niet altijd.”

Zena en Juliette over de Mariënpoelstraat:

“Het grootste verschil tussen de basisschool en de middelbare school is de tijd die je na schooltijd kwijt bent aan huiswerk. Vroeger had je veel tijd om je te vervelen. Nu moeten we veel meer huiswerk doen en is er eigenlijk geen tijd om je te vervelen, omdat er altijd nog wel iets is dat je kan doen. Het geen huiswerk maken of spullen vergeten wordt per docent wel anders bekeken. Een favoriete docent is sowieso mevrouw van den Brink van tekenen. Ze geeft je veel vrijheid. Je krijgt een opdracht en dan doe je het, en als het niet helemaal klopt blijft ze altijd positief. Ze legt ook niet heel lang uit, en heeft vaak een goede oplossing voor dingen. Dat lijkt op de vrijheid die je op de basisschool had. De andere favoriet is mevrouw Jansen van Godsdienst. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren, en ze vertelt veel interessanter over godsdienst dan je zou verwachten.

De Mariënpoelstraat is een goede school, en de docenten zijn behulpzaam. Ook zijn de ouderejaars aardig, ze wijzen je de weg in de eerste weken. De school lijkt misschien groot van buiten, maar je vindt binnen heel snel je weg. Hier kun je met allerlei mensen omgaan. Bijvoorbeeld in het musicaldansteam is iedereen gelijk. Onze klas is leuk, maar een beetje verdeeld. Een paar mensen zijn druk en zeggen altijd veel, en een aantal niet. Mijnheer de Zwart is onze mentor. Hij is LO-docent dus hij houdt niet perse van werken. Soms praten we in de mentorles, leren we voor de toetsweek, doen we spelletjes of kijken we een stukje film. Hij is aardig, en in de studielessen verveel je je nooit. Bona Mariënpoelstraat is een veel leukere school dan je misschien verwacht. Sommige kinderen op de basisschool zeiden dat het een kakschool is, maar dat is echt niet waar.”