“Creating a new generation of strong role models through the power of street football

Met dit in ons achterhoofd vond op woensdag 28 november 2018 de kick-off van ons goede doel voor de lichtjesavond plaats: Favela Street. Waar wij bij Curaçao denken aan mooie witte stranden, lekker weer en veel plezier, is de werkelijkheid voor veel kinderen daar toch even anders.

Alle eerste- en tweedeklassers zijn die dag begonnen met een gezamenlijke ontmoeting in de aula van onze school. Oprichters Philip en Rocky hebben ons kennis laten maken met de visie van Favela Street, maar vooral hoe zij dit in de praktijk brengen! Favela Street leidt kinderen in Rio de Janeiro, Port au Prince en sinds dit jaar ook op Curaçao, op om rolmodel te zijn voor hun leeftijdsgenoten. Door middel van het spelletje voetbal leren de kinderen samen te werken, regels en afspraken na te komen, te organiseren en bieden ze de kinderen een mogelijkheid om een opleiding te volgen.

’s Middags zijn de groepen sportief bezig geweest. Zij hebben met elkaar samengewerkt, plezier gehad, bewogen, maar bovenal hebben zij andere leerlingen ontmoet en van en met elkaar geleerd! Dat alles tijdens een fantastisch potje voetbal!

Maar daar blijft het niet bij: voor het goede doel ontwerpen de leerlingen in kleine groepjes een eigen bedrijfje. Met deze bedrijfjes proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel “Favela Street”. Helpt u ons mee geld in te zamelen voor het goede doel? Dat kan tijdens de lichtjesavond op dinsdag 18 december 2018 vanaf 19:00! Waar? Mariënpoelstraat 6, 2334 CZ Leiden!