Op expeditie met aardrijkskunde tijdens de GeoWeek

 

Voor meer dan 5000 leerlingen verspreid over het hele land stond de week van 3-7 juni in het teken van aardrijkskunde in de praktijk! Het was de 13e editie van de GeoWeek, een initiatief vanuit het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Voor deze week werden er door ruim 90 verschillende bedrijven, instellingen en overheden uit de geo-sector expedities voorbereid voor leerlingen van 10-15 jaar.

Voor professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector is de GeoWeek een unieke kans om hun expertise en enthousiasme te delen met de jongere generatie. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk voor de leerlingen om eens buiten het klaslokaal te leren over de geo-sector. Op welk ander moment krijgen ze de kans om te bouwen aan een dijk, het veld in te gaan met een grondboor, te spelen met een geografisch informatiesysteem of met eigen ogen te zien waar hun kraanwater vandaan komt? Tijdens de GeoWeek staat ‘zelf doen’ centraal!

Bonaventuracollege Mariënpoelstraat

Het programma van onze tweede klassers bestond onder andere uit: een bezoek aan Keringhuis/ Maeslantkering, Bodemonderzoek bij een nieuwbouwproject en bij TNO, landmeten in Panorama Mesdag & het bouwen van een dijk bij de TU Delft! 

De bijgevoegde foto’s laten een kleine impressie zien van de activiteiten en de sfeer! Onze leerlingen hebben complimenten gekregen voor hun werkhouding en enthousiasme. De leerlingen vonden de excursie beter dan een reguliere lesdag ?.

Wij zijn dan ontzettend trots en doen volgend schooljaar graag weer mee!

Meer weten?

https://geografie.nl/artikel/passie-voor-geo-data

https://geografie.nl/artikel/kinderen-hebben-verrassend-leuke-idee%C3%ABn

https://geografie.nl/artikel/waterbewustzijn-cre%C3%ABren-tijdens-de-geoweek