Na de laatste toets van de toetsweek zijn we met alle brugklasleerlingen op de fiets gestapt om het nieuwe Naturalis (sinds kort geopend) te ontdekken.

De eerste indruk van het nieuwe museum was overweldigend. Na een kwartier waren jassen en tassen opgeborgen in de garderobeboxen en konden we aan de slag. We starten de ochtend met een gezamenlijke uitleg over het thema “Biodiversiteit en indeling van het dierenrijk” aan de hand van filmpjes en voor ons beschikbaar gesteld demonstratiemateriaal. Vervolgens gingen de leerlingen aan de hand van vragen en met behulp van een poster en dieren stickers in tweetallen aan de slag.

In vier verschillende zalen waren de antwoorden op de opdrachten te vinden en het eindresultaat moest een poster worden waarop de indeling van het dierenrijk te zien was met een aantal dieren in elke afdeling van het dierenrijk. Dit is gelukt!

De leerlingen hebben serieus gewerkt en het was een leerzame en gezellige afsluiting van de toetsweek voor de brugklasleerlingen. Nu starten we met het hoofdstuk gedrag en als afsluiting van dit hoofdstuk gaan we naar Artis op donderdag 9 april.

Sectie Biologie.