Afgelopen zaterdag 11 januari 2020 was de Open Dag op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat.

De school was open voor leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en leerkrachten. Heel veel leerlingen kwamen onze school bezoeken en hebben zelf rond gekeken of een rondleiding gehad van onze eigen leerlingen. Bij de aanmelding kregen de leerlingen een goodie bag met daarin een basispakket om op de middelbare school te gebruiken. Ouders kregen van onze leerlingen een kaartenpakket met alle informatie over de school, die zij zelf nog konden aanvullen met de gewenste informatie over specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld de TOPklassen, het Gymnasium of het Kunstplan. Daarna konden leerlingen verschillende activiteiten doen bij de vakken die wij op de Mariënpoelstraat verzorgen. Puzzels maken bij Duits, hun eigen tas ontwerpen bij het Kunstplan, een debat voeren bij Nederlands, Franse gesprekjes doen, de hoogte van het plafond berekenen bij wiskunde, een eigen molecuul ontwerpen bij scheikunde en zelfs sprinkhanen frituren en eten bij biologie. De gehele dag kwam er muziek vanuit onze kapel gespeeld door onze gasten en zijn er salto’s gemaakt op de tumblingbaan bij sport. Tijdens de activiteiten waren ouders in gesprek met onze docenten en leerlingen over de Mariënpoelstraat.

Wij vonden het een feestje om iedereen te verwelkomen en onze school te laten schijnen naar buiten. We kregen mooie en positieve feedback na afloop. Onze eigen leerlingen waren fantastisch! We zijn dan ook trots dat zij onze school willen vertegenwoordigen samen met ons sterke docententeam! Dank voor al jullie inzet en energie!

Aanstaande donderdag 16 januari 2020 is de informatieavond voor de ouders van groep 7/8 leerlingen. De avond start om 19.30 uur op de Mariënpoelstraat. Op woensdag 29 januari 2020 is er nog een Open Middag voor de leerlingen. Hier kunnen zij de lessen volgen zoals deze ook aan onze brugklasleerlingen worden verzorgd. Een goede laatste check of de Mariënpoelstraat en alles wat daarbij hoort bij je past. Schrijf je daarom in via onze website! Link: Open-middag 29 januari 2020.

Via onze Instagram kun je de dagelijkse activiteiten op de Mariënpoelstraat bekijken.
Volg ons daarom via bonamarienpoell ? Dat is met een dubbele LL

We wensen alle leerlingen en ouders heel veel succes bij het maken van de keuze voor een middelbare school en wellicht tot snel op de Mariënpoelstraat.