Compositieproject in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble 

van de sectie Muziek

De komende periode houden de  leerlingen uit de Topklassen Muziek (klas 1 en 2) zich bezig met het componeren − en vervolgens uitvoeren − van muziekstukken. Dit bijzondere project zal op school plaatsvinden in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE).

Het NBE is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen.  Het NBE beperkt zich niet tot één muziekstijl; het ensemble staat erom bekend eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten te combineren. Het NBE is daarbij altijd op zoek naar avontuur door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met musici uit andere culturen en verbindingen te zoeken met andere kunstdisciplines.

Het NBE vindt het belangrijk jonge mensen te bereiken en zet dan ook actief in op de aanwas van nieuwe spelers (jongNBE) en verschillende educatieprojecten door het hele land.  Wij zijn zeer verheugd dat onze leerlingen dit muzikale avontuur met het NBE aangaan en manieren zullen gaan vinden om hun eigen muziek te creëren.  De leerlingen voeren aan het einde van het traject hun muziek zelf uit, al of niet in samenwerking met een musicus van het NBE, en dit zal natuurlijk worden opgenomen.

Voor meer informatie over het Nederlands Blazers Ensemble : www.nbe.nl

Tole Emmelot