Favela Street leidt onder leiding van Philip Veldhuis en Rocky Hehakaija  kinderen op in Rio de Janeiro en Port au Prince om rolmodel te zijn voor hun leeftijdsgenoten. Dit kalenderjaar breiden Rocky en Philip het project uit naar Curaçao. Door middel van het eeuwenoude spelletje voetbal leren de kinderen samen te werken, regels en afspraken na te leven, te organiseren en biedt deze stichting de kinderen een mogelijkheid om van een opleiding te genieten. 

Daar wilden wij de Mariënpoel graag een steentje aan bijdragen!

Gedurende de maand december (2018) hebben de leerlingen van het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat zich flink ingezet voor de stichting “Favela Street”. Voor het goede doel hebben de leerlingen uit klas 1 & 2, samen met de hulpmentoren en extra leerlingen in kleine groepjes voor de lichtjesavond een eigen bedrijfje ontworpen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het verkopen van thee/koffie of eigen gemaakte taarten en cupcakes, maar er worden ook nagelstudio’s, wensbomen en fotohoekjes opgezet. We mogen ook niet het ‘Rad van Fortuin’ in de aula vergeten en de verschillende muzikanten die op die avond hebben gespeeld. Een leuk accent was dat alle lichten in de school uit waren en de verschillende kraampjes verlicht werden door sfeervolle (en heel veel) kerstverlichting. Ontzettend knap hoe de leerlingen hun eigen kraampjes hebben georganiseerd en draaiende hebben gehouden. Er is tijdens de avond flink uitgepakt en het was erg gezellig!

Diezelfde week hebben we samen met de inwoners van verschillende bejaardentehuizen in en rondom de omgeving Leiden kerst gevierd. Er werd door docenten en leerlingen een grote kerstshow opgevoerd. Tegelijkertijd kon men genieten van verschillende hapjes en drankjes geserveerd door onze eigen leerlingen. Na afloop heeft iedereen een donatie gedaan voor ons goede doel, dank u wel daarvoor!

Alle activiteiten hebben geresulteerd in een prachtig bedrag voor de stichting “Favela Street”. Tijdens de kerstshow voor leerlingen werd het eindbedrag bekend gemaakt, maar liefst: €5042,45!  Rocky verraste ons vanuit Curaçao tijdens de kerstshow met een videoboodschap waarin zij ons bedankte voor onze inzet en steun.

We zijn dan ook enorm trots op onze leerlingen en wat zij voor de ander hebben gedaan!

www.favela-street.com