Vorige week zijn wij met 37 leerlingen uit 5V naar Hannover geweest. De leerlingen logeerden daar in gastoudergezinnen. Het was even spannend toen we aankwamen, want …. wat moet je nou verwachten van zo’n gastoudergezin? En wat als er geen klik is? Nou, het viel iedereen reuze mee en het was een bijzondere ervaring voor onze leerlingen. Met name de hoeveelheid eten en Duitse specialiteiten die de gastouders meegaven vielen goed in de smaak!

We hadden ook enorm veel geluk met het weer, het leek wel zomer en dus moest er ook flink gesmeerd worden om niet te verbranden. Een hoogtepunt van de reis vonden de leerlingen het bezoek aan Bergen Belsen wat enorm veel indruk op hen heeft gemaakt.  Daarnaast zorgde het bezoek aan het pretpark in Soltau,  met de verschillende achtbanen, voor vele spannende momenten ( “ Mevrouw, ik gilde echt heel hard…” ).
De stad Bremen met haar mooie architectuur was volgens de leerlingen ook erg mooi. Dat maakt het vele reizen met de bus, toch wel weer de moeite waard😊.
Nu weer over op het Nederlandse broodje kaas und ohne Deutsch. Schade…