Afgelopen woensdag mochten Jikke Bleijerveld en Marin van der Meer (links op de foto) De Leidse Profielwerkstuk Prijs VWO in ontvangst nemen van de Wethouder van Onderwijs Leiden.

De twee meiden uit 6VWO hebben in hun profielwerkstuk “Motivatie: luxe of noodzaak?!  Onderzoek naar het effect van schoolsystemen op de motivatie van leerling. ” de motivatie onderzocht bij leerlingen en daarbij de leerlingen van het Bonaventuracollege locatie MP en het AgoraRoermond met elkaar vergeleken. Het was een mooie duik in theorieën over motivatie, het maken van enquêtes en er werd zelfs afgereisd naar Roermond!

Samen met Ilja van Santen en van het Agora en ondergetekende hebben we deze meiden begeleid en dat resulteerde in een prachtig werkstuk en uiteindelijk dus zelfs in deze mooie prijs! Het toont weer een stukje Bonees maatwerk: want ook al is motivatie niet direct onder een vak te plaatsen; deze meiden waren zó gemotiveerd om over motivatie hun PWS te schrijven dat we zagen dat we deze kans niet konden laten schieten.

Het mooie is dat als je gaat nadenken over motivatie, je dan ook weer aan het denken wordt gezet over je eigen drijfveer. Weet jij nog wat jou motiveert? Laten we er weer eens met elkaar over in gesprek gaan!

Joël Willems