Faalangstreductie-training

Proefwerken en overhoringen zijn belangrijke momenten waarop leerlingen zich moeten bewijzen. Dit kan de nodige spanning of zelfs angst met zich meebrengen. De angst om een slecht cijfer te halen bijvoorbeeld of de angst om voor gek te staan voor de rest van de klas. Iedereen zal daar wel eens last van hebben, het hoort bij het leven en vooral bij het leven op school. Een bepaalde spanning is zelfs nodig om tot een goed resultaat te komen.

Maar soms is de angst voor falen zo groot dat het als een self-fulfilling prophecy het falen zelf oproept. Dat leerlingen niet meer helder kunnen nadenken bij het maken van je proefwerk of examen. Dat zich klachten als hoofdpijn, buikpijn of slapeloosheid vertonen. Een gesprek en eventueel een test kunnen aangeven of er sprake is van faalangst. 

Faalangst hoeft niet aangeboren te zijn. Je kunt er ook een tijdje last van kunt hebben of slechts bij een paar vakken. Om leerlingen te helpen met hun faalangst om te gaan, geven we cursussen hierin.
De begeleiding van faalangst wordt verzorgd door een van onze eigen docenten. Zij gebruiken daarvoor de methode "lefgasten".