Mariënpoel steunt Serious Request

  srq_mama.jpg

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Tijdens de actie worden drie dj's zes dagen opgesloten in een Glazen Huis (een tijdelijke studio van plexiglas). Tijdens dit verblijf mogen de dj’s niets eten en alleen sapjes nuttigen. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht op verzoek muzieknummers in ruil voor een donatie. Op Kerstavond mogen de dj's het huis weer verlaten en krijgen ze hun eerste eten weer: traditioneel een appel.

De actie wordt sinds 2004 in Nederland gehouden. De actie zelf vindt plaats in de week voor Kerst. Het Glazen Huis waarin de dj’s zichzelf laten opsluiten heeft de afgelopen jaren onder andere in Utrecht, Den Haag, Breda, Groningen en Eindhoven gestaan. De afgelopen 2 jaar is er zelfs meer dan 7.000.000 euro opgehaald. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden!

Tijdens de actie worden vele bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild om geld op te halen. Ook verzinnen luisteraars, bedrijven, verenigingen en scholen zelf veel eigen acties om geld op te halen. De leerlingen van het Bonaventuracollege doen dit jaar ook mee! Het afgelopen jaar hebben de leerlingen al bijna 3.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 10.000 euro.

Tijdens de actie wordt er samen met het Rode Kruis geld ingezameld voor een goed doel dat ieder jaar anders is. Dit jaar gaat het geld naar moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog (vandaar de slogan: This one’s for mama). Een stille ramp die jaarlijks wereldwijd meer dan 10.000.000 vrouwen treft.

De moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog zijn nergens in beeld. Ze moeten zich staande houden wanneer alles om hen heen instort. Vaak is hun man door het geweld omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. De moeder is opeens kostwinner en moet in haar eentje zorgen voor een veilig onderkomen, eten en medicijnen voor haar gezin.

Het Rode Kruis helpt deze moeders met onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden. Een moeder is de stille kracht van een gezin, maar in oorlog redt ze het niet alleen. En haar kinderen redden het niet zonder haar kracht. Help je een moeder dan red je een heel gezin.

Meer informatie is te vinden op de website www.seriousrequest.nl en de website www.rodekruis.nl.

srq bona w700