Kunstplan

Je bent creatief. Je hebt interesse in kunst. Fotograaf, mode-ontwerper, architect of grafisch vormgever zijn beroepen die wel bij jou passen. Je wilt op de middelbare school je creatieve talenten verder ontwikkelen! Welkom bij het Kunstplan, zullen we dan maar zeggen. Het Kunstplan is een  uitgebreid programma rond verschillende kunstvormen als tekenen en schilderen, fotografie, grafische techniek, mode en architectuur, dat is opgezet door de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Bona Mariënpoelstraat.

Lessen op de Academie

De lessen worden gegeven op de Academie. Dat is heel bijzonder! Samen met leerlingen uit klas 1, 2 en 3 reis je elke week een middag met de trein naar Den Haag. Soms bezoek je met elkaar een museum. Met het Kunstplan doe je ook mee aan bijzondere kunst-activiteiten. 

Meedoen? Portfolio!

Het Kunstplan start in de brugklas. Voor het Kunstplan doe je een toelating. Hiervoor lever je een portfolio in. Dit bevat eigen werk, zoals tekeningen en schetsen in diverse technieken, materialen, foto's, collages en (mode)ontwerpschetsen. Uiteraard kun je ook ruimtelijk werk in je portfolio hebben. Eventueel kun je foto's van je materiaal inleveren. Op basis van je portfolio volgt een gesprek. Alleen talent voor beeldende vakken is niet genoeg. Je moet ook enthousiasme en motivatie laten zien. Bovendien moeten je schoolprestaties voldoende zijn omdat je met het bezoek aan de Academie wel eens gewone lessen kunt missen.

Coördinator van het Kunstplan: Christien Hansen en Tessa van de Meerendonk (T.vandeMeerendonk@bonaventuracollege.nl).

  

Nieuwsgierig?

Wil je weten hoe het Kunstplan in werkelijkheid werkt? Bekijk dan het volgende filmpje. Deze is
gemaakt door leerlingen uit de brugklas die het Kunstplan volgen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Kunstacademie? Kijk dan eens naar de fotoseries hieronder of op www.kabk.nl.

 

Art Science
Fotografie
Grafiek
Mode

Mode (nov 2012)